Voitko sukeltaa ilman lisenssiä? | OpenWaterHQ (2023)

Jos mietit, voitko sukeltaa ilman todistusta, vastaus onJoo! Ei-sukeltajille tarjotaan erilaisia ​​esittelykursseja ja kokeilusukelluksia, jotta he saavat näytteen siitä, millaista laitesukellus on. Näillä tunneilla voit oppia perusasioita, joita opetetaan myös Avovesikurssilla. Löydät nämä löytösukellukset joistakin lomakohteista. Saatavilla on myös muita vaihtoehtoja, joista keskustelemme tarkemmin myöhemmin.

Redux Titanium Pilot Diver -tehtävä...

Redux Titanium Pilot Diver Mission Kellot

(Video) High Density 2022

Seuraavaksi, jos mietit, voitko sukeltaa ilman todistusta näiden johdantotuntien ulkopuolella, vastaus on myös teknisesti kyllä. Se ei ole laitonta, mutta se on varmasti rypistynyt. Suosittelemme, että osallistut lomakeskuksen sukellukseen sukeltaaksesi ilman todistusta taipyrkiä saamaan sukellussertifikaatinjotta voit sukeltaa vaarantamatta itseäsi tai muita. Sinun pitäisi vain tehdä se laillisella tavalla alusta alkaen, koskalaitesukellus on hyvin saatavillauseimmille ihmisille. Tässä artikkelissa keskustelemme myös erilaisista vaihtoehdoista, jotka ovat käytettävissä sukellussertifioinnin saamiseksi.

Sisällysluettelo

Kuinka voit sukeltaa ilman todistusta

Resort/Discovery-sukellukset

Riippuen lomakohteesta, jossa yövyt, jotkut tarjoavat uskomattoman kokemuksen: esittelyn sukellukseen ensikertalaisille, joka on sekä kiertue että esikatselu taitoja, joita opit virallisella Open Water -kurssilla. Vaikka et haluaisikaan saada sukeltajatodistusta, tämä sukellusopas on uskomattoman hauska ja se on suunniteltu ehdottomia aloittelijoita ajatellen.

Se alkaa maalla peruskoulutuksella, jolla tutustut varusteisiin ja turvallisuusohjeisiin. Ohjaaja opettaa sinulle myös käsimerkkejä, jotta voit kommunikoida ikätovereidesi kanssa. Seuraavaksi koet, millaista on hengittää veden alla uima-altaassa tai altaan kaltaisissa olosuhteissa. Lopulta on tosikaupan aika. Sinut viedään tyynille, matalille vesille, joissa ohjaaja johtaa ryhmän riuttakierrokselle, jossa voit nähdä paikallista meren elämää.

Alkukurssit

Virallisemmassa ominaisuudessa PADI tarjoaa kurssin nimeltäPADI Discover Scuba Diving (DSD) -kurssi. Kuten nimestä voi päätellä, tämän kurssin tavoitteena on antaa sinulle esikuva siitä, millaista on sukeltaa siinä toivossa, että kiinnostuksesi siitä kehittyy ja saat lähitulevaisuudessa laitesukellustodistuksen.

Aikaisempaa sukelluskokemusta ei tarvita ja se on avoin kaikille 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kurssin sukelluskeskuksessa on kaikki tarvittavat sukellusvarusteet: maski, snorkkeli, BCD, säädin, räpylät, säiliö, sukellustietokone jne. Omia varusteita ei tarvitse tuoda, mikä on erittäin kätevää.

Tämä ohjelma opettaa sinulleperusturvallisuusohjeet ja -taidot, joita tarvitaan turvalliseen laitesukellukseen. Saatat suorittaa näitä sukellusharjoituksia uima-altaassa, rannalta tai jopa sukellusveneestä meressä. Vesi on matala ja tyyni, jotta voit keskittyä perusasioihin. Kun olet valmis, sukellusmestari vie sinut todelliseen avovesisukellusistuntoon. Sukeltat 45-60 minuuttia, mikä on suunnilleenkuinka kauan kestää, että sukellussäiliössäsi on ilmat vähissäilmankulutuksestasi riippuen.

(Video) How to be a dirt bike douche!︱Cross Training Enduro

DSD-ohjelma on puolen päivän aktiviteetti. Sukeltat korkeintaan 12 metrin syvyyteen (40 jalkaa) veden alle, mikä on syvyys, jolla suurin osa virkistyssukelluksista tehdään. Jälleen kerran, sinun ei tarvitse aikaisempaa kokemusta osallistuaksesi tälle kurssille; se on suunniteltu ihmisille, joilla ei ole kokemusta. Sinun ei tarvitse olla erinomaisessa fyysisessä kunnossa, vaikka jonkinasteista kuntoa ja uintikokemusta suositellaan.

Tämä on hauska ja laillinen tapa sukeltaa ilman todistusta. Tämän kurssin suorittamalla toivottavasti löydät rakkauden sukeltamiseen, joka inspiroi sinua hankkimaan laitesukellustodistuksen tulevaisuudessa.

Akvaariosukellukset

Jos ajatus avovedessä sukeltamisesta on liian pelottava, voit kokeilla sukeltamista aitauksessa. Jotkut maailman suurimmista akvaarioista tarjoavat sukelluskokemuksia, jotka antavat sinulle mahdollisuuden uida akvaariokalojen kanssa.

Yksi ero meren elämän välillä on se, että he eivät pelkää ihmisiä, ja he pelkäävätlähestyäsinä. Voit päästä lähelle ja henkilökohtaisesti meren elämään, jonka yleensä näet lasin toisella puolella. Jos olet seikkailunhaluinen, voit jopa sukeltaa haiden kanssa.

Akvaariosukellukseen liittyy joitain vaaroja, jotka ohjaaja selittää sinulle. Ensinnäkin olet suljetulla alueella, mikä tarkoittaa, että tilaa on rajoitetusti. Varo törmäämästä esineisiin tai muihin sukeltajiin. Tämän estämiseksi akvaariosukellukset tehdään yleensä ilman eviä ja ylimääräisellä painolla, joten uppoat pohjaan.

Jotta voit liikkua akvaariossa, sinun täytyy pomppia kävelemisen sijaan. Painottomuuden tunne vaikeuttaa liikkumista, kuten olet tottunut maalla, joten pääset pomppimaan ympäriinsä kuin olisit astronautti kuussa. Oikeassa sukelluksessa uisit evien kanssa ja käytät BCD:tä säätämään kelluvuuttasi niin, että olet kellumassa.

Akvaariosukelluksen etuna on se, että voit kokea, millaista sukeltaminen on, vaikka asuisit sisämaassa. Sinulla ei ehkä ole monia mahdollisuuksia sukeltaa, ellet muuta rannikolle tai lähde lomalle. Kun lähdet akvaariosukellukseen, voit raaputtaa kohteen pois bucket-listalta tai ehkä löytää rakkauden sukeltamiseen, jonka myötä pääset tulevaisuudessa osavaltioon, jossa on rantaviivaa.

SNUBA-sukellukset

Toinen tapa kokeillaSukellus ilman todistusta tapahtuu SNUBA-sukelluksella. Aivan oikein, SNUBA. Emme tehneet kirjoitusvirhettä. Kuten heidän verkkosivuillaan selitetään, "SNUBA on täydellinen risteys snorklauksen ja laitesukelluksen välillä." Toisin sanoen se ei ole aivan laitesukellusta, mutta se on tavallaan lähellä.

Näin SNUBA toimii. Hengität säätimellä, jossa on erittäin pitkä letku, joka liitetään pinnalla olevaan ilmalähteeseen. Tämä eliminoi sukellussäiliön tarpeen. Lisäksi SNUBA:ssa olet rajoitettu enintään 6 metrin syvyyteen (20 jalkaa). Useimmat SNUBA-paikat sijaitsevat kuitenkin trooppisten riuttojen varrella, joten sinun ei tarvitse uida kovin kauas nähdäksesi eloisan korallin ja meren elämän.

(Video) Chalkidiki TOP beaches: Ammouliani island, Ouranoupoli, Drenia - Greece | Complete guide

SNUBA-sukelluksen aikana mukanasi on SNUBA-opas, joka varmistaa, että kaikki sujuu hyvin. Ennen sukellusta SNUBA-opas opettaa sinulle sukelluksen perusteet. Koska SNUBA sisältää paineilman hengittämistä, opit ensimmäiseksiälä pidätä hengitystäsija siihenpintaa hitaasti. Tämä johtuu siitä, että keuhkojen laajenemisvammat ovat riski myös matalissa vesissä.

SNUBA on tulossa yhä suositummaksi maailmanlaajuisesti. Löydät SNUBA-operaattoreita Karibialta, Havaijilta, Fidžiltä, ​​Australiasta, Floridasta ja yli kolmestakymmenestä eri paikasta.Napsauta tätä linkkiänähdäksesi missä SNUBA on tarjolla, ja ehkä se voi olla seuraava lomakohde.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi minun pitäisi hankkia lisenssi?

Jos olet tyytyväinen sukeltamiseen kerran vain ylittääksesi sen bucket-listaltasi, sinun ei tarvitse hankkia laitesukellustodistusta. Käytä vain yhtä yllä mainituista palveluista osallistuaksesi ohjaajan johtamalle kurssille/kierrokselle, jossa voit turvallisesti sukeltaa ilman todistusta. Näiden tuntien tarkoitus ei kuitenkaan ole vain tarjota esikatselu laitesukelluksesta, vaan auttaa sinua rakastumaan siihen.

Kun hankit sukellustodistuksen, opit oikeat vaiheet selviytyäksesi kaikista sukellusistunnon mahdollisesti aiheuttamista vaaroista. Jos jokin menee pieleen, paniikkisi sijaan tiedät tarkalleen, mitä tehdä ja luot paremman lopputuloksen kaikille osapuolille. Entä jos esimerkiksi pudotat naamion? Entä jos säädin lipsahtaa ulos suustasi? Entä jos sukellustietokoneesi vioittuu tai tapahtuu jokin muu laitevika?

Osana sertifiointituntejasi tutustut kaikkiin laitteisiin. Opit myös liikkeitä, kuten säätimen hakemisen ja maskin pukemisen veden alla. Yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinulle opetetaan, on olla pidättelemättä hengitystäsi ja välttää nopeasti nousemista pinnalle. Keuhkojen liikalaajeneminen ja dekompressiotauti ovat kaksi tappavaa seurausta, jotka voidaan välttää tällä tavalla.

Oppimiasi asioita voidaan käyttää myös muiden pelastamiseen. Jos sukellusystäväsi on paniikissa, koska häneltä loppui ilma, voit auttaa häntä. Ellet olesukellus yksin, on mahdollista, että ryhmäsi kokematon sukeltaja tekee mahdollisesti kohtalokkaita virheitä. Sitä varten sukelluskaverit ovat, ja jos et itse ole hyvin koulutettu, et voi auttaa ketään, et edes itseäsi. Sinun ei tarvitseolla Divemastervoidakseen pelastaa sukeltajatoverin hengen.

Voinko sukeltaa ilman todistusta?

Teknisesti kyllä, koska se ei ole laitonta, mutta osana sukellustodistuksen hankkimista opit tärkeitä taitoja, joita käytät jokaisessa sukelluksessa pitääksesi sinut (ja sukelluskaverisi) turvassa. Tästä syystä sukellusliikkeet eivät täytä säiliöitä tai vuokraa varusteita ei-sertifioiduille sukeltajille sen aiheuttaman turvallisuusriskin vuoksi.

Sukeltaminen ilman sukellustodistusta edellyttää onnettomuuden tapahtumista. Se on holtitonta ja samanlaista kuin elämäsi pelaaminen. Se on myös erittäin ärsyttävää – kaikkien näiden vanteiden läpi hyppiminen ja täydellisen sukellusvarustesarjan hankkiminen ilman sertifiointia on enemmän vaivaa kuin sen arvoinen. Voisi yhtä hyvin käyttää osan tuota vaivaa ja rahaa vain hankkiakseen laitesukellustodistuksen. Silloin sinun ei tarvitse huolehtia palvelun hylkäämisestä!

Kuinka saan laitesukellustodistuksen?

Sukellustodistuksen saamiseksi sinun on suoritettava ja läpäistävä laitesukellusyhdistyksen tarjoama kurssi. Jotkutsuosituimmat sukellusyhdistykset ovat:

(Video) CS50 2013 - Week 9, continued

Et voi mennä pieleen PADI:n kanssa. Se on ylivoimaisesti suosituin ja tunnustettu maailmanlaajuisesti. Yhden näistä kursseista käymisen pitäisi maksaa sinulle enintään 500 dollaria. Sinulla ei edes tarvitse olla omia sukellusvarusteita; he tarjoavat sen sinulle useimmissa tapauksissa. Tavoitteesi on yksinkertaisesti läpäistä kurssi.

Sukellustodistuskurssi kestää yleensä kolmesta viiteen päivää. Opiskelijat alkavat uimahallissa oppia perusteet turvallisessa ympäristössä ennen siirtymistä oikeaan asiaan. On tärkeää saada oikea sertifiointi sellaiseen sukellukseen, jota suunnittelet. Voit esimerkiksi sukeltaa järvissä ja pienissä vesistöissä tai avovedessä.

Aloittelijan todistus antaa sinun sukeltaa enintään 40 jalan (12 metrin) syvyyteen, mutta tämä tarkoittaa, että tarvitset sukellusohjaajan mukana jokaisessa sukelluksessa. Haluat saada paremman sertifikaatin, jotta voit oppia lisää ja sukeltaa vähemmän rajoituksin. Tavoitteena on saada avovesisukellussertifikaatti, jotta voit vuokrata tai omistaa omat varusteesi. Voit jopa mennä askeleen pidemmälle ja hankkia todistuksen yksinsukelluksesta tulevaisuudessa. Maailma on sinun osterisi tässä vaiheessa.

Kuinka valmistaudun laitesukelluskurssille?

Sukelluskurssille valmistautuminen sertifioinnin saamiseksi tarkoittaa pohjimmiltaan sen varmistamista, että olet fyysisesti kunnossa ja sinulla on lääketieteellinen kelpoisuus sukeltaa. Jos sinulla on aiempi sairaus, joka vaikuttaa sydämeen ja keuhkoihin, sinun tulee ensin käydä lääkärisi tarkastuksessa ja saada selvitys lääketieteellisesti kelvolliseksi sukeltamiseen.

Lisäksi, koska sukellukseen kuuluu uinti, sinun tulee olla kohtuullisen pätevä uimaan. Hyvä testi on, jos pystyt polkemaan vettä 10 minuuttia ja uida 200 metriä (656 jalkaa) ilman taukoa. Hyvässä kunnossa oleminen tarkoittaa, että kehosi kuluttaa ilmaa tehokkaammin. Kun olet hengästynyt ja haukkoa ilmaa todellisessa sukelluksessa, käytät kaiken ilman liian nopeasti ja keskeytät sukelluksen.

Sukelluksessa on myös henkinen puoli. Oletko ahdistunut ihminen? Oletko paniikkityyppi, jos jokin menee pieleen? Kurssi on mahdollista epäonnistua, jos et pysty suorittamaan sitä, mitä sinulta pyydetään. Ahdistus ja pelko nostavat sykettäsi ja saavat sinut kuluttamaan ilmavarasi nopeammin. Lisäksi, jos panikoit vedessä, asetat itsesi vakavaan vaaraan.

Erotussanat

Voit sukeltaa ilman todistusta ohjaajan johtamilla kursseilla, jotka ovat avoimia suurelle yleisölle ilman sukelluskokemusta. Tämä on loistava tapa kokea sukellus lomalla pienellä investoinnilla valvotussa ympäristössä.

Jos kysyt, voitko sukeltaa ilman todistusta valvotun ympäristön ulkopuolella, vastaus on myös teknisesti kyllä. Ei ole laitonta sukeltaa ilman todistusta. Mutta mitä järkeä? Syy sertifioinnille on oman turvallisuutesi vuoksi. Laitetta on vaikea asentaa ja käyttää. Sukellusliikkeet eivät vuokraa varusteita taitäytä tankkisijos et ole sertifioitu. Sertifioinnin saaminen on luultavasti helpompaa kuin sen kiertäminen.

Voit saada sertifioinnin suorittamalla sukellusyhdistyksen, kuten PADI tai NAUI, tarjoamia kursseja. PADI tarjoaa jopa puolen päivän peruskurssin mahdollisille sukeltajille kokeillakseen sitä. Ei ole mitään syytä, miksi sinun ei pitäisi saada todistusta. Voit oppia vain niin paljon katsomalla videoita tai lukemalla foorumeita, ja käytännön kokemus on paljon parempi. Joten kokeile sukeltamista ilman, että sinulla on sertifiointia ohjaajan johtamalla kurssilla ja hanki sertifiointi joskus lähitulevaisuudessa.

(Video) CS50 2013 - Week 5, continued

Videos

1. Bible Games - Angry Video Game Nerd (AVGN)
(Cinemassacre)
2. The Abandoned Home of the Happiest American Family ~ Everything Left!
(Bros Of Decay)
3. Onko Nexo LUOTETTAVA Korkopalvelu? | Haastattelussa Nexon Liiketoiminnan kehityspäällikkö!
(Mihin Sitä Säästäis?)
4. Ils voulaient vraiment se débarrasser de ces Armes et de cette Voiture !
(Pêcheur De Trésors)
5. Cop-turned-killer Executed for hiring Thug to Kill Wife
(Seekers Crime )
6. Rage Girl
(Cinéma Cinémas)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated: 16/07/2023

Views: 6161

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.